Az őszi szünetre hivatkozva nem engedték be az SZFE-re az egyik osztályt

2020. október 19. – 10:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem engedték be az egyik SZFE-s osztályt a tantermébe hétfő délelőtt, írja az ATV. Az SZFE-n tanuló látványtervező osztályt nem engedték be az egyetem Szentkirály utcai épületébe. Az osztálynak arra hivatkozva nem adták oda a tanterem kulcsát, hogy őszi szünet van.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Múlt hét pénteken Szarka Gábor kancellár arra utasította a diákokat, hogy este 18 óráig hagyják el a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületeit és kollégiumait, mert előrehozták az őszi szünetet fertőtlenítés miatt. A diákok az egyetem elhagyását megtagadták, később az egyik hallgató azt mondta, hogy az üzemeltető egyetlen épületrészt se tudott kiüríteni, sőt, a korábban elzárt Ódry Színpadot is sikeresen visszafoglalták a diákok. Hozzátették, az őszi szünet a tanév rendje szerint következő héten van, és szerintük nem indokolja semmi azt, hogy előrébb hozzák.

Az SZFE Hallgatói Önkormányzata hétfőre szervezett tüntetést az Innovációs és Technológiai Minisztériuma elé. A két és fél órás eseményen az SZFE mellett kiálló leveleket olvastak fel ismert magyar színészek. A helyszínválasztás oka az volt, hogy mivel 2022-ig még a minisztériumnál vannak az alapítói jogok, ezért az SZFE-sek szerint a kormánynak kéne feloldania a kialakult helyzetet köztük és Szarka Gáborék között. A helyzet akkor éleződött ki, amikor Szarka Gábor lekapcsolta az internetet és kicserélte a zárakat a Színművészetin.

Az SZFE helyzetéről és harcáról itt írtunk bővebben, a hallgatók és az oktatók pedig itt meséltek nekünk arról, miért állnak ki az egyetem mellett:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!