Már nem vádolják családon belüli erőszakkal a Rick és Morty alkotóját

2023. március 23. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

Ejtették a „Rick és Morty” alkotója, Justin Roiland elleni családon belüli erőszak vádját, írja a Variety az ügyészség közleménye alapján. „Ma ejtettük a vádakat, mivel nem állt rendelkezésünkre elegendő bizonyíték, hogy azokat minden kétséget kizáróan bizonyítani tudjuk” – közölte az ügyészség szóvivője. Roiland a Twitteren reagált az ejtett vádakra, azt írta:

„Mindig is tudtam, hogy ezek az állítások hamisak – és soha nem volt kétségem afelől, hogy eljön ez a nap. Hálás vagyok, hogy ezt az ügyet elutasították, ugyanakkor még mindig mélyen megráznak azok a szörnyű hazugságok, amelyeket az eljárás során rólam írtak. Legfőképpen azért vagyok csalódott, hogy ennyien és ilyen gyorsan ítélkeztek a tények ismerete nélkül, kizárólag egy megkeseredett ex szavaira építve.”

Roiland ügyvédje is méltatta az ügyészség döntését, és háláját fejezte ki, hogy győzedelmeskedett az igazságszolgáltatás. Korábban annak a gyanúja is felmerült, hogy Roiland fiatalkorú lányokat is megkörnyékezett, erről az ügyről most nem esett szó.

Roilandet 2020-ban tartóztatták le családon belüli erőszak és személyi szabadság megsértése miatt. A vád szerint Roiland 2020 januárjában követte el ezeket egy nő ellen, akivel akkoriban kapcsolatban volt. Úgy volt, hogy az ügyet idén áprilisban kezdik el tárgyalni a bíróságon, aminek részeként az ügyészség megtiltotta Roilandnek, hogy kapcsolatba lépjen az áldozattal. Roiland végig ártatlannak vallotta magát, képviselője szerint pedig a média pontatlanul számolt be az eseményekről.

Justin Roilandot januárban menesztette a stúdiója, miután kiderült, hogy családon belüli erőszakkal vádolják. Először az Adult Swim köszönte meg neki a munkát, és bejelentették, hogy a sorozat folytatódik tovább, csak új szinkronhangokkal. Az Adult Swimtől való kirúgása után lemondott a Squanch Games vezérigazgatói posztjáról is, majd később a részben a Disney tulajdonában álló Hulu is megvált tőle. Roiland karrierjéről és botrányairól ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!