Kirúgta a Rick és Morty családon belüli erőszakkal vádolt alkotóját az Adult Swim

2023. január 25. – 13:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Rick és Morty rajzfilmsorozatot gyártó Adult Swim befejezte együttműködését Justin Roilanddel, a kirúgást a Twitteren közölték. A Rick és Morty egyik alkotójaként ismert, a főszereplők hangját is adó Roilandet volt barátnője ellen elkövetett testi sértéssel és személyes szabadság korlátozásával vádolják.

Az eset 2020 januárjában történt, tavaly májusban emeltek vádat a sorozatot kitaláló Roiland ellen, de eddig nem kapott nyilvánosságot az ügy. A részletek nem ismertek, és a tárgyalás napját sem tűzték még ki. A Rick és Mortyból eddig hat évad készült, az Adult Swim tweetje szerint a stáb már dolgozik a hetedik évadon, amit már korábban megrendelt a Cartoon Network.

A bejelentéssel nagyjából egy időben a Roiland által alapított Squanch Games nevű játékfejlesztő cég is bejelentette a férfi távozását, mint írták, január 16-án adta be a felmondólevelét. Azt is hozzátették, hogy ettől függetlenül továbbra is olyan játékokon fognak dolgozni, amelyekkel a rajongóik elégedettek lesznek, és a stúdió első játékát, a High On Life-ot is támogatni fogják a jövőben is. A játékról írt tesztünket ebben a cikkben lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!