Jövőre már kétszer annyi napon szednek belépőt Velencébe, mint idén

2024. október 25. – 04:48

Másolás

Vágólapra másolva

Velence a sikeresnek nyilvánított időszakot követően 2025-ben kétszeresére növeli azoknak a napoknak a számát, amikor belépődíjat szed a turistáktól – közölte a város polgármestere. Luigi Brugnaro szerint a cél továbbra is az, hogy a turisták ne egyszerre lepjék el a várost, így megadva „Velencének a neki járó tiszteletet”.

Előzetes foglalással április és július között bizonyos napokon 5 eurót kell fizetni, ha valaki be akar lépni a városba, de az összeg 10 euróra emelkedik, ha a látogatás előtti 4 napban foglalnak. A díjat áprilisban vezették be, akkor a négy hónapos időszak alatt 29 napra – főként hétvégékre és ünnepnapokra – vonatkozott.

2025. április 18. és július 27. között viszont minden pénteken, szombaton, vasárnap, valamint a munkaszüneti napokon is fizetni kell, ez már összesen 54 napot jelent. Nem kell fizetniük továbbra sem a szállodai vagy magánszálláson foglalással rendelkezőknek, valamint Veneto régió lakosainak, a velencei egyetemre járó diákoknak, sőt a Velencében élő rokonaikat meglátogatóknak sem.

Az olasz sajtó szerint áprilisban, a fizetős rendszer első nyolc napja alatt a velencei hatóságok annyi pénzt szedtek be, amennyire a három hónap alatt összesen számítottak. A próbaidőszak végére, július közepére a város mintegy 2,4 millió euróhoz jutott a belépődíjakból. A foglalási platform és a rendelkezés bejelentését követő kommunikációs kampány költségei viszont 3 millió euróba kerültek. (BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!