Súlyos rákbeteg a hatszoros olimpiai bajnok kerékpáros, Chris Hoy

2024. október 20. – 09:29

Súlyos rákbeteg a hatszoros olimpiai bajnok kerékpáros, Chris Hoy
Chris Hoy londoni győzelme után (2012). Fotó: Leon Neal / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Sir Chris Hoy hatszoros olimpiai bajnok skót, az olimpiákon brit színekben versenyző pályakerékpáros súlyos prosztata- és csontrákban szenved, orvosai szerint 2-4 éve lehet hátra. A Sky News megrázó tudósítása alapján a 48 éves Chris Hoy minderről maga adott számot. Mint elmondta, több mint egy éve tudja, de továbbra is optimista, bizakodó. A Team GB volt kerékpárosa, akit 2008-ban lovaggá is ütöttek, azt mondta:

„bármilyen természetellenesnek is tűnik, ez a természet.”

Sir Chris Hoy elmesélte a pillanatot, amikor megkapta a hírt, mint elárulta, kezdetben egy daganatot találtak a vállában, majd felfedezték a rákot a prosztatájában, végül az áttétet a csontjaiban. Chris Hoy 2010 óta házas a 38 éves Sarra Kemp ügyvéddel, két gyermekük van, Callum és Chloe. A sportoló rákbetegsége mellett súlyos dráma, hogy feleségét, Sarrát agresszív szklerózis multiplex-szel diagnosztizálták alig egy hónappal azután, hogy kiderült, hogy férje előrehaladott rákban szenved.

Chris Hoy 11-szeres világbajnok, 6 olimpiai aranyérmet és egy ezüstöt szerzett három különböző olimpián – Athénban (2004), Pekingben (2008) és Londonban (2012). 2013-as visszavonulása óta új karriert indított, így a Le Mans-i autóversenyen indult, de írt gyerekkönyveket és tévékommentátorként is aktív volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!