Nemcsak a magyar, de az amerikai politikában is reflektorfénybe került egy pénisz

2024. október 20. – 11:11

Nemcsak a magyar, de az amerikai politikában is reflektorfénybe került egy pénisz
Donald Trump a Latrobe-i kampánygyűlésen a szakszervezet sisakjában. Fotó: Brian Snyder / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Finisébe érkezett az amerikai elnökválasztási kampány. Donald Trump a pennsylvaniai Latrobe-ban tartott nagygyűlést, ahol a sajtó fontos összegző gondolatokat várt tőle, de a republikánus jelölt váratlanul a városka híres szülöttjéről, Arnold Palmer golfozóról értekezett hosszasan, még a sportoló nemi szervének legendás méreteiről is beszélt.

A Latrobe-ban született és a nyári hónapokban élete végéig az egykori acélvárosban élő sportoló, aki telente mindig Orlandóba (Florida) tette át a székhelyét, valóban legendás alakja volt a sportágnak. Szegény környezetből származott, de elkísérhette pályamunkás édesapját a helyi golfpályára, és olyan ügyesen bánt az ütővel, hogy később minden idők legismertebb játékosa vált belőle, aki hat évtizeden keresztül versenyzett, majd ismert és sikeres vállalkozó lett a sportág körül.

Érdekes élete során az egyik legismertebb aktív dohányos sportoló volt, aki dohányreklámokban is népszerűsítette a cigarettázást, de élete végén megváltoztatta véleményét és harcos antidohányos lett. Ismert republikánus támogató volt, a párt sokszor kapacitálta politikai tisztségek vállalására, de ezekre a kérésekre mindig nemet mondott.

Az AP tudósítása alapján a két hét múlva esedékes elnökválasztás előtti hajrában az 1929-ben született és 2016-ban elhunyt Arnold Palmer szülővárosában Trump 12 teljes percet szentelt a sportolónak, megjegyezte, hogy szórakoztatóbb lenne az éjszaka, ha Palmer csatlakozhatna hozzá a színpadon. A méltatás hosszasan arról szólt, hogy Arnold Palmer teljes egészében férfi volt, majd ezt elkezdte ragozni, mint mondta:

„Amikor más profikkal együtt zuhanyozott, azok inkább kijöttek onnan. Azt mondták: ó, istenem! Ez hihetetlen.”

A történet annyiban rímelt az elmúlt hetek hazai eseményeire, hogy a jobboldali média egyes részei napokig foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy Magyar Péter mihez ért hozzá a strasbourgi ülésteremben.

Pedig Jason Miller, Donald Trump főtanácsadója a beszéd előtt azt mondta az újságíróknak, hogy Trump azt tervezi, hogy áttekinti Kamala Harris alelnökkel szembeni záróérveit, ami azért sem lett volna meglepő, mert a jelöltek hagyományosan arra használják fel a kampány utolsó napjait, hogy összegezzék a választók számára, miért érdemlik meg inkább az elnöki posztot.

Trump végül nem erről beszélt, hanem kezdetben Arnold Palmerről, majd arról, hogy erős adópolitikát és hadsereget hozott létre első hivatali ideje alatt. Kamala Harrist őrültnek minősítette, és némileg felhergelve magát, trágár szavakat is harsogott:

„Szar alelnök vagy, ki vagy rúgva, menj a pokolba!”

Felrótta neki, hogy korábban támogatta a hidraulikus repesztés betiltását, ami fontos Pennsylvania gazdasága szempontjából, igaz, állítólag Harris már visszavonulót fújt e véleményében. Trump ezenkívül felhívta a színpadra az őt támogató helyi acélipari szakszervezet tagjait. Végül azt is elmondta, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök felhívta őt az izraeli Hamász elleni Gázai övezetben folyó háború miatt. A helyzetet tragikusnak ítélte, és ennek apropóján is volt alkalma szapulni a demokratákat, mert Trump szerint Joe Bidenre senki nem hallgat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!