Vádat emeltek a georgiai iskolai lövöldöző és az apja ellen is

2024. október 18. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

A georgiai Barrow megyei esküdtszék 55 pontban emelt vádat – többek között szándékos emberölés, súlyos testi sértés, kiskorúakkal szembeni kegyetlenkedés – a 14 éves Colt Gray ellen, aki szeptemberben lövöldözni kezdett a winderi Apalachee város középiskolájában. A merényletben négyen meghaltak, két diák és két tanár, valamint többen megsebesültek, néhányan súlyosan – írja az NBC News.

A fiatal mellett vádat emeltek a fiú apja, Colin Gray ellen is. Grayt a múlt hónapban tartóztatták le, amit azzal indokoltak, hogy Gray tudatosan engedte, hogy a fia fegyvert birtokoljon. Az apa ellen 29 pontban emeltek vádat, többek között másodfokú gyilkosság, másodfokú kiskorúval szemben elkövetett kegyetlen bánásmód, gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlan magatartás miatt.

Az apa és fia ellen külön-külön emeltek vádat. A tervek szerint a hivatalos vádemelés november 21-én lesz. Colin Grayt a Barrow megyei börtönben, fiát pedig egy gainesville-i fiatalkorúak börtönében tartják fogva – jelentette az Associated Press.

Brad Smith Barrow megyei kerületi ügyész a múlt hónapban azt mondta, az állam történetében először fordul elő, hogy egy feltételezett iskolai lövöldöző szülője ellen emeljenek vádat.

Az Egyesült Államok történetében először idén áprilisban vonták felelősségre és ítélték börtönbüntetésre annak a diáknak a szüleit, aki 2021-ben négy diáktársát megölte, hét embert pedig megsebesített a michigani Oxford egyik középiskolájában. A szülők ellen azért indult eljárás, mert ők vették ajándékba fiuknak a gyilkos fegyvert, és nem tulajdonítottak jelentőséget gyerekük viselkedésében a vészjósló előjeleknek, amelyek a mészárláshoz vezettek. Minderről bővebben itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!