Hűtőládába kapaszkodó férfit mentettek ki a tengerből, 48 kilométerre Florida partjaitól

2024. október 11. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai parti őrség helikoptere mentett ki egy férfit, aki egy hűtőládához kapaszkodva, 48 kilométerre a partoktól sodródott a Mexikói-öbölben, miután a hajója a Milton hurrikán által felkavart vizeken ragadt. A Guardian szerint a férfit a mentés után kórházba szállították.

A férfi egy halászhajó fedélzetén tartózkodott, ami szerdán a floridai Madeira Beachnél ragadt, órákkal azelőtt, hogy a Milton hurrikán partot ért. Nicole Groll, a parti őrség szóvivője azt mondta, hogy a férfi rádión még elérte a parti őrség közeli állomását, de helyi idő szerint szerda 18 óra 45 perc körül megszakadt vele a kapcsolat.

Csütörtökön azonban egy nyitott hűtőládához kapaszkodva találta meg a férfit a parti őrség. A mentőhelikopterből leereszkedett egy búvár, aki kimentette a férfit. Erről felvétel is készült, amit itt tudnak megnézni.

Dana Grady, a parti őrség egyik tisztviselője szerint a férfi rémálomszerű helyzetet élt túl. A mentőcsapatok egyébként csütörtökön is folytatták a helyiek kimenekítését, mert a Milton hurrikán végigsöpört Florida településein, és hatalmas károkat okozott. Florida partvidékén több mint egymillió ember számára rendeltek el kötelező kitelepítést, ez volt az állam történetének legnagyobb ilyen művelete.

Bár a Milton hurrikán nagy pusztítást okozott, a legnehezebben túl van Florida. A Milton jelenleg már ki is ért az Atlanti-óceánra, átszelve Floridát, de a délkeleti amerikai atlanti partokon még riasztás van érvényben a vihardagályok miatt. Floridában pedig továbbra is ömlik az eső, így áradások is kialakulhatnak még. Korábban Floridában élő magyarok is beszámoltak arról, hogyan készültek a Milton hurrikánra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!