Axios: A Fehér Ház kezdi elveszíteni az izraeli kormányba vetett bizalmát

2024. október 8. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Az Axios információi szerint a Biden-kormány több magas rangú tisztviselője is kezdi elveszíteni a bizalmát Benjámin Netanjahu izraeli kormányában. Barak Ravid a cikkében négy tisztviselőre hivatkozva írja, hogy az amerikai kormány az elmúlt hetekben egyre kevésbé bízik abban, amit az izraeli kormány mond a katonai és diplomáciai terveiről.

„Jó okunk van arra, hogy jelenleg nagyon alacsony legyen a bizalmunk az izraeliek iránt” – mondta az egyik tisztviselő. A Biden-kormány tagjai az utóbbi időben többször is meglepődtek az izraeli katonai és hírszerzési műveleteken. Néhány esetben az Egyesült Államokat nem tájékoztatták ezekről a lépésekről, vagy csak akkor tették ezt meg, amikor izraeli vadászgépek már elindultak, hogy megtámadjanak valamilyen célpontot a Közel-Keleten.

Amerikai tisztviselők szerint a külügyminiszter, Lloyd Austin nagyon dühös volt akkor, amikor az izraeli kollégája, Joáv Galant mindössze percekkel azelőtt szólt neki, hogy az izraeli hadsere likvidálta volna a Hezbollah vezérét, Haszán Naszrallahot.

(Guardian, Axios)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!