24 órát kapott Észak-Gáza egyetlen működő kórháza az evakuációra az intézmény igazgatója szerint

2024. október 8. – 23:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg felszólította az egyetlen működő kórházat Gáza északi részén, hogy 24 órán belül ürítsék ki az intézményt – közölte kedden Huszam Abu Szafija, a kórház igazgatója a CNN-nel.

„A hadsereg egyenesen fenyegető hangon beszélt velem, hogy holnap minden beteget ki kell kényszeríteni a Kamal Adwan kórházból, különben életveszélynek tesszük ki magunkat” – mondta Szafija.

A Kamal Adwan kórház Beit Lahia és Jabalia között van, két olyan észak-gázai terület között, amelyet Izrael a légi és szárazföldi hadműveletek előtt evakuálásra szólított fel a lakosoktól.

„Ami történik, az a lakosok önkényes és egyértelmű kitelepítése Gáza északi részéből” – jelentette ki a kórház igazgatója.

A kórház személyzete már átvitt néhány beteget más kórházakba, és megpróbálnak még több beteget evakuálni az üzemanyaghiány miatt. Viszont a kórház továbbra is orvosi szolgáltatásokat fog nyújtani, mivel még mindig nagyon sok embernek van szüksége rá, és a vezetés szerint katasztrofális lenne, ha teljesen megszűnne az ellátás.

„Még mindig sok beteg van a kórházban, és sok csecsemő és gyermek van az újszülöttosztályon, így nehéz evakuálni” – mondta Szafija, hozzátéve, hogy még mindig érkeznek betegek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!