Orbán Viktor: Nem engedjük, hogy bohócot csináljanak a családjukat szerető emberekből

2024. október 6. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

„Az olaszok és a magyarok két szabadságharcos nép, és mi az ő örököseik vagyunk. Sohasem adjuk meg magunkat, sohasem adjuk fel a szabadságunkat, és sohasem engedjük át az országunkat idegeneknek. Nem adjuk oda se a brüsszeli bürokratáknak, se a globális pénzhatalmaknak, se a migránsoknak” – mondta Orbán Viktor vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amit az MTI beszámolója szerint a Bergamóhoz közeli Pontida kisváros mezején tartottak. A magyar miniszterelnök a nagygyűlés díszvendége volt.

A magyar kormányfő európai hazafinak nevezte Matteo Salvinit, akit kitüntetést érdemelne, nem pedig büntetőeljárást a határok lezárása miatt.

Orbán szerint Magyarország 14 éve sikeresen harcol a nemzetközi baloldal ellen. „Mi sikeresebben kormányzunk, mint a baloldal, a patrióták sikeresebben kormányoznak, mint a nemzetközi baloldal” – mondta.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy Magyarországon megvédik a családokat. „Nem engedjük, hogy viccet csináljanak a házasságból, nem engedjük, hogy bohócot csináljanak a családjukat szerető emberekből.” Családok nélkül nincs jövő – mondta Orbán Viktor, aki szólt arról is, hogy a magyar alkotmány rögzíti: „a házasság egy férfi és egy nő”. Azt is kimondja az alaptörvény, hogy az apa férfi, az anya nő – tette hozzá, kiemelve: ez akkor is így lesz, ha a nemzetközi baloldal „a feje tetejére áll”.

Andre Ventura, a portugál jobboldali Chega párt vezetője közös fotót készít, mellette Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetője, Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a jobboldali Liga elnöke a párt nagygyűlésén a bergamói Pontidában – Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Andre Ventura, a portugál jobboldali Chega párt vezetője közös fotót készít, mellette Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetője, Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a jobboldali Liga elnöke a párt nagygyűlésén a bergamói Pontidában – Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán arról is beszélt, hogy szerinte Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, majd azt is hozzátette, hogy itthon a migránsok száma nulla.

Orbán szerint az európai baloldal mindent elrontott, a brüsszeli bürokraták nem az európaiak érdekét szolgálják, hanem a sajátjukat. Ha ez így megy tovább, arra rámegy az Európai Unió – figyelmeztetett. A miniszterelnök kitért arra is, hogy az Európai Parlamentben (EP) szerinte a patrióták képviselőit megfosztják a jogaiktól, Brüsszelben üldözik a hazaszerető embereket, a szuverenistákat.

„Bár a mi szívünkben Magyarország és Olaszország az első, nem fordíthatunk hátat Brüsszelnek; ha átengedjük a baloldalnak, meg fogják buktatni a patrióták nemzeti kormányait, ahogy Lengyelországban is tették”– jelentette ki Orbán Olaszországban.

Orbán üdvözölte, hogy Olaszországban jobboldali kormány alakult, majd Geert Wilders Hollandiában, Herbert Kickl Ausztriában és Andrej Babiš a cseh szenátusi választáson győzött.

„A küzdelem végén megfordul Párizs, visszavesszük Varsót, és mi leszünk Európa legnagyobb politikai ereje. Akkor kézbe vesszük a brüsszeli politikát, és újra naggyá, erőssé, gazdaggá és szabaddá tesszük Európát” – mondta beszédében Orbán Viktor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!