18 kamionnyi prémium olívaolajat loptak el egy houstoni raktárból

2024. október 5. – 12:07

18 kamionnyi prémium olívaolajat loptak el egy houstoni raktárból
Fotó: Terra Delyssa Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Kb. 2,5 millió dollárt, azaz 914,5 millió forintot ér az a 18 kamionnyi prémium, extraszűz olívaolaj, amit a CHO America nevű cég szerint e héten loptak el ismeretlenek az egyik houstoni raktárukból. A szállítmány összesen 290 raklapnyi Terra Delyssa olívaolajat tartalmazott, raklaponként 672 üvegnyi olívaolajjal.

A houstoni Chron.com híroldal szerint ráadásul ez nem is az első eset, hogy nagy mennyiségű olívaolajat lopnak el a CHO Americától, szeptember 21-én a kanadai Montreal mellett loptak el tőlük egy 12 069 üvegnyi olajat szállító kamiont, amelyik épp az Egyesült Államokba tartott. A tolvajok ráadásul kiszerelték a kamionba szerelt GPS-jeladót is, így azzal sem sikerült megtalálni a szállítmányt.

A tunéziai olívából készült, sötét üvegű, sárga címkés Terra Delyssa olívaolaj egyébként üvegenként 20 dollárba, azaz kb. 7300 forintba kerül. A CHO America közzétette az ellopott üvegek gyártási számait, és kéri az amerikai fogyasztókat, hogy ha bárki lopott üveggel találkozik, jelentse a cégnek.

Az olívaolaj világpiacán közben egyre magasabbra kúsznak az árak, a szélsőséges időjárás miatt Európában is hiány alakult ki. Éppen ezért több cég igyekszik a korábbiaknál is szigorúbban védeni a szállítmányait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!