Boris Johnson új könyvében azt sugallja, hogy Benjámin Netanjahu poloskát helyezhetett el a fürdőszobájában

2024. október 5. – 11:37

Másolás

Vágólapra másolva

Boris Johnson azt állítja, hogy munkatársai poloskát találtak a fürdőszobájában, miután Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök 2017-ben látogatóban volt a külügyminisztériumban, és használta a fürdőszobáját, írja az Axios.

Mindez Boris Johnson volt brit miniszterelnök hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvéből derül ki, ami az Unleashed, vagyis „Elszabadult” címet viseli.

Johnson nem tudja biztosan állítani, hogy a poloskákat az izraeli miniszterelnök rejtette el, úgy fogalmazott „lehet, hogy véletlen, de lehet, hogy nem”.

Amikor a The Telegraph további részletekről kérdezte Johnsont, ő azt válaszolta: minden benne van a könyvében.

Izraelt érték már hasonló vádak, de Netanjahu 2019-ben cáfolta, hogy Izrael eszközöket helyezett volna el a Fehér Ház közelében, és azt mondta, hogy izraeli tisztviselők nem kémkedtek az Egyesült Államok után.

Johnson október 10-én megjelenő könyvének nem ez az egyetlen meredek állítása. A másik korábban közölt részlet szerint kommandósokkal akart vakcinákat rabolni Hollandiából a járvány alatt. Az akcióról végül lebeszélték, mert nagy volt a lebukás kockázata, és nehezen tudta volna kimagyarázni a brit kormány, miért támadt meg egy másik NATO-tagországot. De Boris Johnson azt is állította könyvében, hogy II. Erzsébet brit királynő csontrákban szenvedett 2022-es halála előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!