Izrael azt állítja, hogy száznál is több Hezbollah-rakétát talált el Libanonban

2024. szeptember 20. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael közölte, hogy vadászgépei összesen több mint 100 Hezbollah-rakétavetőt és más „terrorista létesítményeket”, köztük egy dél-libanoni fegyverraktárat találtak el a csütörtök este kezdődött támadás során, írja a BBC. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) arról posztolt az X-en, hogy a Hezbollah rakétái kilövésre készen álltak, hogy megtámadják velük Izraelt. Az egyelőre nem derült ki, hogy vannak-e áldozatok.

A libanoni állami Nemzeti Hírügynökség szerint Izrael legalább 52 csapást hajtott végre csütörtök este az ország déli részén, és Libanon észak-izraeli katonai objektumokra is csapásokat mért.

Korábban Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője azt mondta, hogy a hét eleji halálos robbanások „átléptek minden vörös vonalat”, és azzal vádolta Izraelt, hogy szerinte ez hadüzenetnek minősül.

Joáv Gallant izraeli védelmi miniszter még szerdán jelentette be, hogy megkezdődik a háború új szakasza, melynek középpontjában az északi front lesz, ahol az izraeli erők a Hezbollah ellen harcolnak. A védelmi miniszter csütörtökön már azt mondta, hogy a háború következő szakasza nagy lehetőségeket rejt, de komoly kockázatai is lehetnek.

Bár a légitámadások az elmúlt hónapokban megszokottá váltak Libanonban, a héten végrehajtott támadások alacsonyabb intenzitásúak voltak a korábbiaknál. Ugyanakkor az országot robbantássorozat rázta meg, amelyben legalább 38 Hezbollah-tag meghalt, és több ezren megsebesültek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!