Az 50-ből egy férfi beismerte, hogy valóban megerőszakolta Gisèle Pélicot-t

2024. szeptember 20. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

„Része vagyok ennek a rémálomnak” – mondta a 44 éves Lionel R, aki egyike azoknak a férfiaknak, akik a vád szerint megerőszakolták Gisèle Pélicot-t, írja a Guardian.

A Pélicot-perként elhíresült ügy mélyen felkavarta egész Franciaországot. Az ügy lényege, hogy egy francia férfiról kiderült, hosszú éveken át elkábította a feleségét, akit aztán nemcsak ő erőszakolt meg, hanem idegeneknek is felkínálta a nőt. A háromgyerekes Lionel R egyike annak az 50 férfinak, akit azzal vádolnak, hogy részt vettek Pélicot több mint egy évtizeden át tartó sorozatos megerőszakolásában. Gisèle Pélicot férje, Dominique Pélicot kedden beismerő vallomást tett.

Lionel R 2018 december 2-án erőszakolta meg a nőt, bár azt állította, nem akarta ezt tenni, csak azt tette, amit a nő férje mondott neki. Ő azt hitte, egy játékról van szó, amiben a nő is benne van. A bíróságon ennek ellenére bocsánatot kért a nőtől: „Sajnálom, csak elképzelni tudom, milyen rémálmot éltél át... és én is részese vagyok ennek a rémálomnak. Tudom, hogy a bocsánatkérésem nem változtat azon, ami történt, de ezt el akartam mondani neked.”

A férj korábbi vallomásában azt állította, minden férfi tudta, hogy feleségét bedrogozta, éppen azért jöttek, hogy a nőt megerőszakolják.

Összesen 50, 26 és 74 év közötti férfit vádolnak azzal, hogy 2011 és 2020 között megerőszakolták Gisèle Pélicot-t a dél-franciaországi hálószobájában. A vádlottak között van egy tűzoltótiszt, egy börtönigazgató, egy ápoló és egy újságíró is.

A tárgyalások még decemberig folytatódnak. A Franciaországot megrázó bizarr nemierőszak-ügyről itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!