Megtalálták Mike Lynch holttestét az elsüllyedt luxusjacht roncsánál

2024. augusztus 22. – 15:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz hatóságok megtalálták Mike Lynch holttestét a hétfő hajnalban elsüllyedt Bayesian luxusjacht roncsánál – írja a BBC.

A Bayesian Szicíliánál, Porticellónál süllyedt el, a fedélzetén huszonkét emberrel.

Korábban a Reuters is arról írt, hogy megtalálhatták Lynchet, de akkor még nem azonosították hivatalosan a holttestet. Ez azóta megtörtént. A hatóságok még Lynch tizennyolc éves lányát keresik.

Az 59 éves Mike Lynch brit milliárdos üzletember, aki 2011-ben 11 milliárd dollárért adta el Autonomy nevű techcégét a HP-nak. Lynch fizikát és matematikát tanult az egyetemen, az 1990-es években több, informatikával és szoftverfejlesztéssel foglalkozó startupot indított, amelyek egy része nagyon sikeres lett. Az Autonomy eladása miatt 13 évnyi jogi zűr várt rá, ami idén júniusban zárult le.

Kik voltak még a hajón?

  • A 18 éves Hannah Lynch nemrég érettségizett, és most ünnepelte, hogy felvették az Oxfordi Egyetem angol szakára. Mike Lynch két lányának egyike.
  • A 70 éves Jonathan Bloomer korábban Lynch Autonomy nevű cégének külső igazgatója volt, Londonban ismert és elismert pénzügyi szakembernek számít. 2016 óta a Morgan Stanley International elnöke volt, 2023 júliusától pedig a Hiscox biztosító elnöke lett.
  • A 71 éves Judy Bloomer Jonathan felesége, a Change Real Estate ingatlanfejlesztő cég korábbi igazgatója. Hét évig volt az Eve Appeal, egy nőgyógyászati rákkutató jótékonysági szervezet igazgatója is.
  • Az 59 éves Chris Morvillo a Clifford Chance nemzetközi ügyvédi iroda egyik tulajdonosa, és egyike volt azoknak az ügyvédeknek, akik Lynchet képviselték a HP-val szembeni büntetőperében. 1999 és 2005 között New York déli kerületének ügyészhelyettese volt, közreműködött a 2001. szeptember 11-i terrortámadás elleni nyomozásban.
  • Az 57 éves Neda Morvillo (született Neda Nassiri) több mint húsz éve tervez és készít kézzel ékszereket. Neda Nassiri néven luxusékszerüzletet üzemeltet New Yorkban.

A hajón rajtuk kívül meghalt még Recaldo Thomas szakács, az ő holttestét már hétfőn megtalálták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!