A hat eltűnt közül négy holttestét megtalálták a Szicíliánál elsüllyedt luxusjachtban

2024. augusztus 21. – 16:54

A hat eltűnt közül négy holttestét megtalálták a Szicíliánál elsüllyedt luxusjachtban
A parthoz érkezik az egyik holttestet tartalmazó hullazsák – Fotó: Alberto Pizzoli / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálták négy eltűnt holttestét a Szicília partjainál hétfőn elsüllyedt luxusjacht roncsánál – írja a BBC. Két holttestet kora délután a felszínre hoztak, és a partra szállítottak.

A búvárok ma reggel hat személyt kerestek, azt egyelőre nem árulták el, hogy kit találtak meg. A Reuters és több olasz lap forrásai szerint az egyik partra szállított holttest egy férfié.

Hétfőn írtuk meg, hogy váratlanul elsüllyedt a szicíliai Porticello mellett horgonyzó, 56 méter hosszú Bayesian névre hallgató luxusjacht. A hajón 22-en tartózkodtak, amiből 15 főt az elsüllyedés után nem sokkal kimentettek a vízből, és egy holttestet is rögtön megtaláltak.

A nagyjából 49 méter mélyre süllyedt hajóval együtt hatan tűntek el, ők:

  • Mike Lynch brit üzletember, a Cambridge Neurodynamics és az Autonomy alapítója;
  • Hannah Lynch, Mike 18 éves lánya;
  • Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley Bank elnöke;
  • Judy Blommer, Jonathan felesége;
  • Chris Morvillo, Lynch ügyvédje;
  • és Neda Morvillo, az ügyvéd felesége.

A korábban holtan talált utas a hajó szakácsa, a kanadai-antiguai Recaldo Thomas volt. Az eltűntek keresését hajókkal, helikopterekkel és a mélybe merülő búvárokkal is folytatják.

Az elsüllyedt jacht kapitányát már kikérdezte az ügyészség és a parti őrség, most a legénység többi tagja van soron. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy és miért süllyedt el a hajó, ezt most próbálják meg kideríteni.

Szemtanúk szerint a tenger felett egy légörvény alakult ki, amely oszlopszerűen felszívta magával a tenger vizét. Ezt ránthatta meg, vagy boríthatta fel a hajót úgy, hogy az később elsüllyedt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!