Megszakított egy előadást egy szlovákiai államtitkár, végül a nézők küldték ki a nacionalista politikust

2024. augusztus 19. – 14:39

Megszakított egy előadást egy szlovákiai államtitkár, végül a nézők küldték ki a nacionalista politikust
Az előadást félbeszakító államtitkár vitázik a nézőkkel – Forrás: Lukáš Marhefka Instagram-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Félbeszakított egy színházi előadást a szlovák környezetvédelmi államtitkár, és ki akarta küldeni a nézőtérről a gyerekeket, mert úgy vélte, perverzió, ami a színpadon folyik – írta a Denník N.

A nézők viszont azt szerették volna, ha inkább Štefan Kuffa hagyja el a helyszínt, ahonnan az államtitkárt végül a Kassai Nemzeti Színház előadásának helyt adó Kisfrankvágása polgármestere kísérte ki. Milan Kalafut nem kommentálta a történteket.

Az „Én babym” (Moje baby) című előadáson nézőként vett részt az államtitkár. „Kiabálni kezdett” arról, hogy az előadáson „ki maradhat és ki nem” – mesélte el a Facebookon a történteket Lukáš Marhefka. A szlovákiai Zamagurské noviny főszerkesztője néhány pillanatot is mutatott az Instagram-oldalán az államtitkár performanszáról, ahogy a közönséggel szemben állva vitatkozik az előadás minőségéről.

Robert Fico a Smer élén tért vissza a hatalomba a szlovák parlamenti választások után, de a párt csak Szlovák Nemzeti Párt (SNS) támogatásával tudta megszerezni a többséget. Az SNS kapta a környezetvédelmi tárcát és a kulturális minisztériumot is.

Bár Kuffa környezetvédelmi államtitkár, tavaly egy hónapon át a kulturális tárcánál volt államtitkár. Korábban is megnyilvánult már sajátos módon, kultúráról, vallásról, történelemről. Tavaly ősszel engedélyt kapott arra, hogy felszólaljon egy nagyszombati szentmisén, ahol arra szólította fel a püspököket, hogy tegyék meg Jézus Krisztust Szlovákia királyává.

A Szlovák Püspöki Konferencia elhatárolódott a felvetéstől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!