Donald Trump a gazdaságpolitikáról: Kamala Harris őrült, Joe Biden hülye, Tim Walz egy bohóc

2024. augusztus 15. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan a gazdaságpolitikájáról tartott gyűlést szerdán Donald Trump Észak-Karolinában, de hiába buzdították a szövetségesei és a tanácsadói is arra, hogy a személyes támadások helyett inkább arról beszéljen, hogy miben térnek el a tervei a demokrata Kamala Harristől, így is főleg a demokraták sértegetésével volt elfoglalva. Így kiderült, hogy Trump szerint Harris őrült, a regnáló elnök, Joe Biden hülye, a demokrata alelnökjelölt, Tim Walz pedig egy bohóc – írja az NBC.

Trumpnak az elmúlt két hétben ez csupán a második gyűlése volt a némileg lelassult kampányában, de Észak-Karolinában jól kellett teljesítenie, mert a hagyományosan republikánus államban a demokratáknak idén komoly esélye van a győzelemre. Ehhez képest az exelnök kijelentette, hogy szerinte nem biztos, hogy a gazdaság a legfontosabb téma , és bár beszélt az árak csökkentéséről, illetve konkrétan az energiaárak megfelezéséről, megint inkább a beszólogatásra fókuszált.

A Joe Biden visszalépése után augusztus 2-án hivatalosan is elnökjelöltté avanzsáló Kamala Harris szerinte „négy évig csak vihorászott, miközben felperzselte a gazdaságot”, és szerinte Harris őrült. Hozzátette, a demokrata elnökjelölt hiába mondja, hogy az első napján belevág az infláció letörésébe, mert az első napja három és fél éve volt, mégsem csinált semmit. Szerinte ha Harris nyer, az az 1929-eshez hasonló gazdasági válságot fog okozni – ezt amúgy négy éve Bidennél is elmondta.

Trump emellett a beszédében lehülyézte Joe Bident és lebohócozta Tim Walzot, továbbá nekiment a Biden által kezdeményezett, megújuló energiát kiaknázó projekteknek, mint a nap- és szélenergia.

Harris pénteken érkezik majd az államba, hogy elmondja a gazdaságról alkotott elképzeléseit, és bár a jelenlegi felmérések szerint a választók ezekben a kérdésekben jobban bíznak Trumpban, jelen állás szerint a demokrata jelölt Arizonában, Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban is megelőzte Trumpot, Georgiában pedig fej fej mellett haladnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!