Lezárták az Eiffel-torony környékét, mert egy félmeztelen férfi felmászott a toronyra

2024. augusztus 11. – 17:20

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány órával a párizsi olimpia záróünnepsége előtt egy félmeztelen férfi felmászott az Eiffel-toronyra. A póló nélküli, kötél nélkül mászó férfit a tornyot díszítő olimpiai gyűrűk közelében látták, a járókelők videóra is vették a cseppet sem veszélytelen mutatványát. Az egyelőre nem világos, hogy hol kezdte el a mászást.

A párizsi rendőrség szóvivője az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy vasárnap délután 14:45 körül egy személy elkezdett felmászni az Eiffel-toronyra, de „a rendőrség közbelépett, és az illetőt őrizetbe vették”. A nevezetesség környékét néhány perc alatt kiürítették, és letartóztatták a toronyra felmászó férfit. Az akció miatt néhány látogató rövid időre a torony második szintjén „rekedt”, de körülbelül fél órával később ők is lejöhettek onnan.

Az Eiffel-torony a párizsi olimpia megnyitójának egyik fontos helyszíne volt, Céline Dion innen énekelte el a L’Hymne à l’amourt Edith Piaftól. A torony várhatóan nem lesz része a vasárnapi záróünnepségnek, amely este 9 órakor kezdődik a Stade de France-ban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!