Úgy néz ki, lesz Harris–Trump-vita, mindkét elnökjelölt elfogadta az ABC meghívását

2024. augusztus 9. – 09:43

Úgy néz ki, lesz Harris–Trump-vita, mindkét elnökjelölt elfogadta az ABC meghívását
Donald Trump és Kamala Harris a Reuters kombóképén – Fotó: Umit Bektas, Elizabeth Frantz / Reutersrepo

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump elfogadta az ABC News meghívását, így várhatóan szeptember 10-én vitázik Kamala Harris alelnökkel, jelentette be a hírtévé az X-en, és maga a volt elnök is megerősítette a Mar-a-Lago klubban tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön. „Alig várom a vitákat, mert úgy gondolom, hogy helyre kell tenni a dolgokat” – mondta Trump.

Kamala Harris, a demokraták elnökjelöltje is megerősítette, hogy ott lesz a vitán, csütörtök este ő is azt mondta újságíróknak, hogy nagyon várja a megmérettetést. „Nos, örülök, hogy végre beleegyezett a szeptember 10-i vitába. Alig várom, és remélem, hogy eljön” – mondta Trumpra utalva Harris Detroitban.

Miután Joe Biden jelenlegi amerikai elnök kiszállt a versenyből, pénteken vált hivatalossá, hogy Kamala Harris jelenlegi alelnök lesz a Demokrata Párt jelöltje a novemberi amerikai elnökválasztáson. Harris a hétvégén hallgatta meg a potenciális alelnökjelöltjeit, majd bejelentette, hogy Tim Walz minnesotai kormányzóval indul Donald Trump és J. D. Vance ellen novemberben.

Amikor Kamala Harris lett a demokraták elnökjelöltje, Trump utalt arra, hogy nem fog Harrisszel vitázni az ABC-n, Harris erre azzal vádolta Trumpot, hogy „megijedt”, és megpróbált kihátrálni a vitából. Most úgy tűnik, mindketten ott lesznek a vitán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!