Beyoncé 4 millió dollárt adhat Kamala Harris elnökjelölti kampányára

2024. augusztus 6. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

Beyoncé 4 millió dollárt adományozhat Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnökének elnökjelölti kampányára, írja saját értesülései alapján a Daily Mail. A felajánlást hivatalosan még nem erősítették meg.

Pénteken vált hivatalossá, hogy Kamala Harris lesz a Demokrata Párt jelöltje a novemberi amerikai elnökválasztáson, miután Joe Biden jelenlegi elnök július közepén bejelentette, hogy nem indul újra a posztért. Harris a hétvégén hallgatta meg a potenciális alelnökjelöltjeit, és a CBS amerikai hírtévé szerint várhatóan még kedden bejelenti, hogy kivel indul Donald Trump és J. D. Vance ellen.

Beyoncé korábban nem mondta ki nyíltan, hogy Harrist támogatja, de egyértelműen erre utalt az, hogy hozzájárult, Freedom című dala legyen az alelnök kampánydala az elnökválasztási versenyben

Az énekes szimpátiája a Demokrata Párt felé eddig sem volt titok, 2013-ban ő énekelte az amerikai himnuszt Barack Obama beiktatásán, ahol Joe Biden még Obama alelnökeként volt jelen. Obama újraindulásakor Beyoncé és férje, Jay-Z 4 millió dollárt gyűjtöttek az akkori elnök kampányához egy jótékonysági esemény keretében.

2016-ban az énekes férjével nyíltan kiállt Hillary Clinton mellett is, amikor a csatatérállamnak számító Ohióban felléptek a demokrata jelölt kampányának részeként.

2020-ban Beyoncé támogatta Joe Bident is egy nagy visszhangot kiváltó Instagram-poszttal, ahol Biden–Harris feliratú maszkot viselt.

Miután Joe Biden amerikai elnök július 21-én bejelentette, hogy visszalép a Demokrata Párt elnökjelöltségétől, Kamala Harris lett a demokraták elnökjelöltje. Ő az USA első fekete női elnökjelöltje, ahogyan az első dél-ázsiai gyökerekkel rendelkező női elnökjelölt is. Ha a novemberi elnökválasztáson legyőzi Donald Trumpot, ő lenne az Egyesült Államok első női elnöke. 2016-ban Hillary Clinton is ugyanezzel próbálkozott, őt azonban épp Trump verte meg, akit aztán egy ciklus után Obama alelnöke, Joe Biden követett az Egyesült Államok élén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!