Már júliusban Orbánnal viccelődött az új demokrata alelnökjelölt

2024. augusztus 6. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

Tim Walz minnesotai kormányzó, Kamala Harris frissen bejelentett alelnökjelöltje az MSNBC egyik júliusi adásában épp Trump új alelnökjelöltjét, J. D. Vance-t kritizálta, amikor egy gyors Orbánozás is becsúszott.

Walz arról beszélt, hogy szerinte a republikánusok nem tudják, mi az a kisvárosi amerikai, amit állításuk szerint szem előtt tartanak. A kormányzó azt mondta, hogy ő kisvárosi: 400 fős településen nőtt fel, 23-an érettségiztek le, 12 unokatestvére van, tehát szerinte ő tudja, milyen is a kisvárosi életérzés, nem a „rablóbárók” Donald Trump és alelnökjelöltje, J. D. Vance, aki Walz szerint Hillbilly Elegy című könyvével azt a képet festi magáról, hogy kisvárosi.

„Egyik hillbilly unokatestvérem sem ment a Yale-re, és egyikük sem lett kockázati tőkebefektető”

– mondta Walz, utalva arra, hogy Vance, aki így utal magára, a neves egyetemen végzett.

Beszélt még a republikánusok retorikájáról és terveiről, amiket megosztónak tart, majd rátért arra, hogy a demokraták az összetartást hirdetik, és hogy emiatt milyen jól is megy a kampányuk. Ezután jött az összehasonlítás.

„Hívják le Orbánt Floridába. Az alelnök kijön ide, és kiáll egy Planned Parenthood-ba”

– jegyezte meg, utalva arra, hogy Kamala Harris jelenlegi alelnök márciusban meglátogatott egy családtervező klinikát Saint Paulban. Walz tévés szereplése előtt pár héttel Orbán Viktor a washingtoni NATO-csúcs után Donald Trumppal találkozott a floridai Mar-a-Lago nevű birtokán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!