Egy jógaoktatót is megszúrtak a southporti késelésben, miközben két kislányt védett

2024. augusztus 1. – 05:42

Másolás

Vágólapra másolva

Egy jógaoktatót is megszúrtak, miközben megpróbált megvédeni két kislányt a southporti késes támadás közben, erről a nő unokatestvére beszélt a BBC-nek, aki hősnek tartja családtagját.

A 35 éves Leanne Lucas az egyik szervezője volt annak a Taylor Swift-tematikájú táncórának, ahol a három gyermek halálát okozó támadás történt.
Chris Rimmer elmondta, hogy unokatestvére, aki továbbra is kórházban van, magához tért, és először beszélt is. A nő kezdetben kritikus állapotban volt, bár állapota mostanra jobb, de „még nincs túl a nehezén”.

A nő unokatestvére arról is beszélt, hogy Leanne Lucas egy raktárhelyiségbe vezette a gyerekeket, és két kislányt is védett a támadó elől, amikor megsérült. „Ő egyszerűen egy sztár. Mindig ad, és soha nem vár el semmit senkitől” – mondta. A férfi elmondta, hogy a családot megrázta az eset, de összegyűltek, hogy megvigasztalják egymást, míg az anyja, az apja és a nővére Lucas ágya mellett maradtak a kórházban.

A hétfői késeléses támadás a Liverpool közelében fekvő városban egy Taylor Swift-dalokra épülő jóga- és táncórán történt, amin 6–11 éves korú gyerekek voltak. A támadásban egy hat-, egy hét- és egy kilencéves kislány halt meg. A rendőrség szerint további nyolc gyerek sérült meg, közülük öten kritikus állapotban vannak, emellett a gyerekeket védő Lucas mellett egy másik felnőtt is megsérült. A helyszínre érkező járőrök elfogtak egy 17 éves fiút, akit gyilkosság és gyilkossági kísérlet gyanújával tartóztattak le, jelenleg mást nem keresnek a támadással kapcsolatban.

Soha nem látott összefogás és zavargások – elképesztő végleteket élhetnek meg az északnyugat-angliai Southport lakói az elmúlt napokban. A késelés utáni sokkról és az utána kialakult zavargásokról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!