Donald Trump máris pénzre váltja az ellene elkövetett merényletkísérletet

2024. július 25. – 18:37

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump következő könyve borítójaként fogja használni azt a mára már ikonikus fotót, amit közvetlenül az elnökjelölt ellen elkövetett merényletkísérlet után készített az Associated Press újságírója, írja a Guardian. Evan Vucci futótűzként terjedő képén azt a pillanatot örökítette meg, ahogy Trumpot véres arccal, az öklét felemelve vezetik le a színpadról.

A volt elnök, jelenlegi elnökjelölt legújabb könyve szeptember elején debütál Save America (Mentsük meg Amerikát) címen: ez lesz Trump harmadik könyve azóta, hogy 2021 januárjában elhagyta a Fehér Házat. A könyvet az Egyesült Államokban online már elő lehet rendelni 99 dollárért (körülbelül 36 ezer forintért). Az extra, Trump aláírásával ellátott példányokat pedig már kicsit borsosabb áron, 499 dollárért (több, mint 180 ezer forintért) kínálják.

Nem ez az első eset, hogy Trump pénzt csinál az ellene elkövetett merényletkísérletetből. Múlt héten például, a republikánus nemzeti konvenció alatt a 45Footwear nevű cég kínált – 299 dollárért vagyis körülbelül 108 ezer forintért – fehér tornacipőket, amelyen ugyanaz a kép látható. (Ugyanez a cég egyébként korábban aranyszínű, Trump márkájú tornacipőket is árult.)

Szintén virálissá vált az a fotó is, amelyet azután készített, hogy tavaly augusztusban a georgiai Fulton megyei börtönben feladta magát a hatóságoknak miután a megye kerületi ügyésze azzal vádolta meg Trumpot, hogy bizalmasaival együtt meg akarta másítani a 2020-as választás eredményét Georgia államban. A fotó később bögréken és pólókon köszönt vissza – ezeket a 2024-es kampányában is felhasználta.

Donald Trumpot, az Egyesült Államok korábbi elnökét és a novemberi elnökválasztáson újrainduló republikánus elnökjelöltet július 13-án lőtték meg a pennsylvaniai Butlerben tartott választási gyűlésén. A lövések után Trump a vérző füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott. A republikánus elnökjelöltet ezután testőrei gyűrűjében vitték le a színpadról. Trump végig eszméleténél volt, mielőtt a biztonságiak elszállították, a tömeg felé tartotta a felemelt öklét – ekkor készült el a mára ikonikussá váló fotó. A merénylet után Trump azt nyilatkozta, tisztában van az erről készült fényképek jelentőségével.

„Sokan azt mondják, hogy ez a legikonikusabb fotó, amit valaha láttak. Igazuk van, ráadásul nem haltam meg. Általában meg kell halnia az embernek ahhoz, hogy ilyen ikonikus kép készüljön róla” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!