Donald Trump: Általában meg kell halnia az embernek ahhoz, hogy ilyen ikonikus kép készüljön róla

2024. július 15. – 08:37

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem kellene itt lennem, halottnak kellene lennem” – mondta újságíróknak Donald Trump a magánrepülőgépén a republikánus párt Milwaukeeban megrendezett jelölőgyűlésére tartva. A volt elnök szerint csak a szerencsének köszönheti, hogy életben maradt, a lövés pillanatában ugyanis éppen jobbra fordította a fejét, hogy elolvasson egy illegális migrációról szóló táblázatot – írja a New York Post.

A politikusra több lövést is leadott egy merénylő szombaton, a színpadtól kb. 130 méterre levő raktárépület tetejéről. Egy találta el Trumpot, aki a fülén sérült meg. A további lövések a nézők közé csapódtak, egy ember meghalt, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A merénylőt a helyszínt biztosító mesterlövészek azonnal lelőtték. A további részletekről itt írtunk.

A New York Post beszámolója szerint a republikánus elnökjelölt füle be volt kötve, ezt leszámítva jó állapotban volt, a stábja viszont nem engedte, hogy kép készüljön róla. A gépen utazó újságíróknak megmutatott egy zúzódást is a jobb alkarján, amit akkor szerzett, amikor a biztonságáért felelős ügynökök a lövés után a földre lökték. Mint mondta, a cipője is emiatt esett le, ezért hallható a merényletről szóló videófelvételeken, ahogy azt mondja az őt fedező ügynököknek, hogy hadd vegye fel a cipőjét.

A Trump elleni merénylet után készített fénykép ausztrál lapok címlapjain – Fotó: William West / AFP
A Trump elleni merénylet után készített fénykép ausztrál lapok címlapjain – Fotó: William West / AFP

Trumpról a merénylet után több ikonikus fotó is készült, ahogy véres arccal, az öklét felemelve vezetik le a színpadról. A volt elnök az újságíróknak azt mondta, tisztában van az erről készült fényképek jelentőségével.

„Sokan azt mondják, hogy ez a legikonikusabb fotó, amit valaha láttak. Igazuk van, ráadásul nem haltam meg. Általában meg kell halnia az embernek ahhoz, hogy ilyen ikonikus kép készüljön róla” – mondta.

Egy korábbi interjúban Trump azt mondta, azért döntött úgy, hogy felemeli a kezét, amikor a titkosszolgálat levezette a színpadról, hogy tudassa az ott lévőkkel, jól van, „és Amerika megy tovább, megyünk előre, hogy erősek vagyunk”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!