Jay Slater holttestét találták meg Tenerifén

2024. július 16. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

A mentők által Tenerifén talált holttest azé a brit tinédzseré, aki egy hónappal ezelőtt tűnt el a szigeten egy átbulizott éjszaka után – közölte egy bírósági szóvivő a Sky News szerint.

A tenerifei bíróság szóvivője elmondta, hogy a boncolás során megvizsgált ujjlenyomatok megerősítették, hogy a holttest a 19 éves Jay Slateré.

A sérülései alapján arra következtettek, hogy a fiatal lezuhant egy szikláról.

A spanyol rendőrség hétfőn közleményben tudatta, hogy a polgári gárda hegyimentő csoportja 29 napos folyamatos keresés után rátalált „egy fiatalember élettelen testére Masca térségében”. Egy eltűnt személyek családjait támogató jótékonysági szervezet, amely együttműködött a Slater családdal, már akkor közölte, hogy a holttestet a 19 éves férfi holmijával és ruháival együtt találták meg.

Önkéntes tűzoltó kutatja át a Rural de Teno Nemzeti Park területét – Fotó: Reuters / Borja Suarez
Önkéntes tűzoltó kutatja át a Rural de Teno Nemzeti Park területét – Fotó: Reuters / Borja Suarez

A fiatal június 17-én szívódott fel, miután egy átbulizott éjszaka után lekéste a buszát, ezért úgy döntött, a veszélyes, sziklás hegyvidéken keresztül hazagyalogol. A 19 éves Slaternél nem volt víz, és egy idő után a telefonja is lemerült, a mobil utoljára egy ösvény közeléből küldött jelet a nemzeti parkból. Az eltűnése körülményeiről és a keresése során felmerült problémákról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!