Holttestre bukkant a tenerifei rendőrség ott, ahol egy hónapja eltűnt Jay Slater

2024. július 15. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

A mentőcsapatok egy fiatal férfi holttestére bukkantak a spanyolországi Tenerife szigetén azon a területen, ahol a brit tinédzser, Jay Slater eltűnt – írja a Guardian.

A fiatal június 17-én szívódott fel, miután egy átbulizott éjszaka után lekéste a buszát, ezért úgy döntött, a veszélyes, sziklás hegyvidéken keresztül hazagyalogol. A 19 éves Slaternél nem volt víz és egy idő után a telefonja is lemerült, a mobil utoljára egy ösvény közeléből küldött jelet a nemzeti parkból. Az eltűnése körülményeiről és a keresése során felmerült kérdésekről ebben a cikkben írtunk részletesen.

A tenerifei Masca területe – Fotó: Montico Lionel / Hemis.fr / AFP
A tenerifei Masca területe – Fotó: Montico Lionel / Hemis.fr / AFP

A spanyol rendőrség közleménye szerint a 29 napja tartó keresés után a tenerifei Guardia Civil munkatársai hétfő reggel megtalálták „egy fiatal férfi élettelen testét a Buenavista del Norte településhez tartozó Masca területén”. A közlemény szerint a férfi halálát baleset okozta, leeshetett a sziklás és nehezen megközelíthető területen.

A holttestet hivatalosan még nem azonosították, a rendőrség a boncolás eredményeire vár.

A Sky News egy eltűnt személyek keresésére specializálódott szervezet közlése alapján azt írta, a holttesttel együtt megtalálták Slater ruháit és személyes tárgyait is. Ezt a rendőrség hivatalosan még nem erősítette meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!