Nyolcszor járt a Fehér Házban Biden orvosánál Amerika első számú Parkinson-szakértője

2024. július 6. – 20:18

Másolás

Vágólapra másolva

Amerika egyik vezető neurológusa idén több látogatást is tett a Fehér Házban, állítja a New York Post. A lap átnézte az elnöki rezidencia látogatási naplóit, és ezekből az derült ki, hogy dr. Kevin Cannard, a Walter Reed egészségügyi központ Parkinson-kór-szakértője 2023 augusztusa óta nyolc alkalommal járt a Fehér Házban az elnök orvosánál. A washingtoni neurológus idén hét alkalommal, legutóbb március végén járt az épületben.

Joe Biden az ABC Newsnak adott pénteki interjújában kizárta, hogy független kognitív tesztet végeztessen, és annak eredményeit nyilvánosságra hozza. Amikor a műsorvezető megkérdezte tőle, hogy átesett-e ilyen, kognitív képességeket vizsgáló speciális teszteken, azt válaszolta: „Senki sem mondta, hogy muszáj lenne. Azt mondták, hogy rendben vagyok”. Majd később hozzátette:

„Mindennap elvégzek egy kognitív tesztet. Mindennel, amit csinálok: tudják, nemcsak kampányolok, hanem a világot is irányítom.”

Biden orvosa, Kevin O'Connor, aki 2009 óta kezeli az elnököt, naga sem javasolta Bidennek, hogy vesse alá magát ilyen tesztnek. Ezt a Fehér Ház szóvivője is megerősítette azután, hogy Robert Hur különleges ügyész kongresszusi meghallgatásán „rossz memóriájú idős embernek” nevezte az elnököt. Hur titoksértés gyanújával vizsgálódott, miután Biden magánrezidenciáján is titkos iratokat találtak. Az ügyész nem javasolt vádemelést.

A lap szerint Kevin Cannard nyolc látogatása az elmúlt tizenegy hónapban minden bizonnyal további kérdéseket vet fel a 81 éves elnök mentális képességeivel kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!