Stratégiai pontot foglalhattak el Bahmut mellett az oroszok, az ukránok szerint még folynak a harcok

2024. július 4. – 13:33

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz hadsereg ellenőrzés alá vonta a Bahmuttól alig 20 kilométerre fekvő, stratégiai fontosságú Csasziv Jar egyik körzetét, Novij városrészt – közölte az orosz védelmi minisztérium szerdán a Reuters cikke szerint. Az ukránok ezt nem erősítették meg. A várost védő erő sajtószóvivője úgy fogalmazott, hogy a csatorna körül folynak a harcok, és a helyzet „kritikusan nehéz”.

Bahmut városát hosszú, véres harcok árán foglalták el az oroszok egy éve. Innen mentek tovább Csasziv Jar településre, amire mindkét fél stratégiai fontosságú helyszínként tekint, hiszen a településről állomásozva mehetnének tovább az orosz erők nyugat felé.

„Nem látjuk, hogy csökkenne a támadások intenzitása. Az ellenség tüzérséget és rakétarendszert használ” – mondta Ivan Petrechak sajtószóvivő. Szerinte a helyzet kritikus, de a 24. dandár tartja a pozícióit.

A DeepState nevű háborús blog szerdán szintén arról számolt be, hogy az orosz erők teljesen elfoglalták a Novij városrészt. Egy ukrán katonai tisztviselő ugyanakkor a múlt héten még azt állította, hogy az orosz csapatokat kiszorították a csatorna melletti területről.

Tavaly márciusban jártunk a háború legforróbb pontjaként számon tartott Csasziv Jar településen, amit már akkor hónapok óta bombáztak és rakétáztak az oroszok.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!