Négy hónap börtönre ítéltek egy angol fickót a Legend of Zelda híres kardjának kicsinyített mása miatt

2024. július 3. – 20:38

Másolás

Vágólapra másolva

Nap mint nap lehet egészen hajmeresztő rendőrségi ügyekről olvasni, egyebek mellett éppen kedden szűnt meg az eljárás a hűtőket térkapuknak néző kiskunhalasi férfi ellen. Az viszont talán még ezen is túltesz, hogy Angliában szintén kedden ítéltek négy hónap börtönre egy férfit, akinek az volt a bűne, hogy a Legend of Zelda nevű videójátéksorozat visszatérő fegyverének, a Mesterkardnak (Master Sword) kicsinyített másával a kezében sétálgatott Nuneatonben – írja a PC Gamer.

Az ismeretlen tárggyal a kezében sétálgató 48 éves Anthony Brayt június 8-án egy biztonsági kamera szúrta ki először, a rendőrök pedig emiatt rövidesen a helyszínre siettek. Mint kiderült, a férfi egy durván 15 centis pengehosszúságú Mesterkardot szorongatott a kezében, és ezzel ment oda a rendőrökhöz is, akik emiatt rögtön le is tartóztatták őt. A helyi rendőrség beszámolója szerint a replika nem került elő a tokjából, de a rendőrök úgy látták, így is alkalmas volt félelemkeltésre.

Fotó: Warwickshire Police
Fotó: Warwickshire Police

A férfi a kihallgatás során elismerte, hogy mások fenyegetőnek találhatják, hogy egy Mesterkarddal a kezében lófrál, de állította, hogy esze ágában sem volt fegyverként használni a szúrásra amúgy valóban alkalmas eszközt. Ezzel viszont nem győzött meg senkit, június 28-án négy hónap börtönre és 154 fontos pénzbüntetésre ítélték, hiába ragaszkodott végig ahhoz, hogy a miniatűr kardot csak azért vette, hogy lefoglalja valamivel a kezét. A helyi rendőrök hangsúlyozták, hogy

zéró toleranciát hirdettek a szúró-vágó eszközökkel szemben, ami az Angliában egyre gyakoribb késelések fényében annyira nem is meglepő.

Azt is hozzátették, hogy egy rakás olyan dologgal is le tudja foglalni az ember a kezét, aminek nincsen 15 centis pengéje, és ha van is ilyenje az embernek, akkor sem kell ezt maga elé tartva sétálgatnia az utcán. Magyarán tehát a rendőrség szerint ez olyan helyzet, amikor nem érdemes egy potenciálisan veszélyes eszközzel babrálni. Minden másra ott a Mesterkard.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!