Azt állítja a dán miniszterelnök támadója, hogy nem bűnös, mert nem emlékszik semmire

2024. július 3. – 20:07

Azt állítja a dán miniszterelnök támadója, hogy nem bűnös, mert nem emlékszik semmire
Mette Frederiksen dán miniszterelnök – Fotó: Dursun Aydemir / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy elsőre nem túl erősnek tűnő védekezéssel állt elő az a lengyel férfi, aki június elején rátámadt Koppenhágában a dán miniszterelnökre, Mette Frederiksenre. A gyanúsított emlékezetkiesésre hivatkozik.

Frederiksent még június 7-én vágták vállon Koppenhága belvárosában, komolyabb sérülést nem okoztak neki, de érthetően megrendítette a támadás, és ki is hagyott egy európai parlamenti választással kapcsolatos eseményt.

Henrik Karl Nielsen, a meg nem nevezett gyanúsított ügyvédje az Associated Pressnek küldött emailben azt közölte, hogy a gyanúsított ártatlannak fogja vallani magát. Azt mondta, hogy a gyanúsított nem emlékszik az esetre.

A férfit köztisztviselő vagy közfeladatot ellátó személy elleni támadással vádolták me – mondta Nielsen. Ha bűnösnek találják, pénzbírsággal vagy akár nyolc év börtönnel is számolhat. A tárgyalást augusztus 6-7-re tűzték ki Koppenhágában.

A dán média szerint a támadó valószínűleg kábítószer hatása alatt állt és ittas volt az incidens idején, ami után érthető lenne, hogy nem emlékszik semmire.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!