Biden fia bepereli a Fox Newst, amiért intim képeket és videókat közölt róla

2024. július 2. – 13:15

Másolás

Vágólapra másolva

Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia, bepereli a Fox Newst, mert a tévécsatorna meztelen fotókat és videókat közölt róla egy fiktív perről szóló minisorozatban, írja a Reuters. Hunter Biden azzal vádolja a Foxot, hogy megsértette New York állam úgynevezett bosszúpornó törvényét, melynek értelmében nem lehet nyilvánosságra hozni intim képeket az érintett beleegyezése nélkül. A Reuters azt írja, hogy Hunter Biden jogalap nélküli gazdagodással és érzelmi sérelem okozásával is vádolja a csatornát.

2022 októberében került be a Fox News streamingszolgáltatójának kínálatába a The Trial of Hunter Biden: A Mock Trial for the American People című műsor, ami egy fiktív pert mutat be az amerikai elnök fia ellen. A Fox Nation minisorozata azzal vádolja Hunter Bident, hogy illegális külföldi lobbitevékenységekbe és vesztegetési ügyekbe keveredett, ilyenek miatt azonban sosem emeltek vádat ellene.

A Fox News közleményben azt írta, hogy a Hunter Bidenről szóló tudósításai pontosak voltak, és Biden politikai indíttatásból, alaptalanul perelte be a csatornát. Hozzátették, hogy óvatosságból távolították el áprilisban a műsort a csatorna kínálatából. Bár leszedték a sorozatot, a műsor promóciós felvételei továbbra is elérhetők.

A Reuters szerint a sorozatban olyan képek és videók is szerepelnek, amelyeken Hunter Biden meztelenül, szexuális aktus közben látható. Az amerikai elnök fia azt állítja, hogy a Fox tudta, hogy a privát fotókat és videókat megszerezték vagy ellopták, szórakoztatási céllal mégis nyilvánosságra hozták azokat, ami sérti a New York-i bosszúpornó törvényt.

„Miközben a sorozat bizonyos valós információkat is felhasznál, szándékosan manipulálja a tényeket, elferdíti az igazságot, a történéseket a kontextusból kiragadva meséli el, és mások szórakoztatására kitalál párbeszédeket” – mondta Hunter Biden az ügyről.

Az amerikai elnök fiát júniusban három vádpontban is bűnösnek ítélte egy delaware-i bíróság esküdtszéke a fegyvertartási ügyében, amiről itt írtunk részletesen. Hunter Biden ezután sem lélegezhet fel, ugyanis szeptemberben Kaliforniában is bíróság elé kell állnia, mert nem fizetett be 1,4 milliárd dollárnyi adót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!