Családja arra kéri Bident, hogy ne lépjen vissza

2024. július 1. – 13:13

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden a vasárnapot a családja tagjaival töltötte, és a New York Times, illetve a CBS News információi szerint az amerikai elnököt hozzátartozói, többek között felesége, Jill, illetve gyerekei és unokái is arra kérték, hogy ne lépjen vissza és folytassa elnökjelölti kampányát.

A megbeszélés fő témája a Biden számára nagyon rosszul sikerült első elnökjelölti vita volt, ami után többen Biden visszalépését sürgették a Demokrata Párton belül, de a New York Times szerkesztősége is visszalépésre szólította fel az elnököt.

A közvélemény-kutatások szerint a vita óta a Biden kora (az amerikai elnök 81 éves) miatt aggódók száma tovább nőtt. A CBS News és a YouGov kutatása alapján a demokrata szavazók 72 százaléka szerint Biden a mentális és szellemi állapota alapján nem alkalmas egy újabb elnöki ciklusra, a válaszadók fele szerint emiatt nem is kéne indulnia a választáson.

A családtagok szerint Biden tanácsadói túlkészítették az elnököt a vita előtt, ez volt a gyenge szereplés fő oka. A CBS szerint Biden felesége, Jill nem kritizálta a kampánycsapatot emiatt.

A Biden számára borzasztóan végződő vitáról itt írtunk hosszabban, a Demokrata Pártban később eluralkodó pánikról pedig ebben a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!