Joe Biden a családjával tartott megbeszélést a hétvégén, politikai jövője is szóba kerülhetett

2024. június 30. – 21:11

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök vasárnap találkozott a családjával, sajtóhírek szerint politikai jövőjéről is tárgyaltak, a család szerint a találkozót Biden rosszul sikerült elnökjelölti vitája előttre tervezték – írja a Guardian.

Miután Joe Biden nagyon rosszul jött ki az első elnökjelölti vitából, sokan pánikba estek a Demokrata Pártban. A New York Times szerkesztősége például felszólította Joe Biden amerikai elnököt, hogy lépjen vissza a jelöltségről.

A hétvégi találkozón ott voltak Biden gyerekei és unokái is, és felesége, Jill Biden is. Azt nem tagadták, hogy Joe Biden rosszul sikerült szereplése és annak következményei szóba kerültek a családi találkozón, de belsős informátorok szerint nem azért találkozott a család, hogy az elnök lemondását megvitassák.

A rosszul sikerült elnökjelölti vita után többek hiányolták, hogy Biden nem magyarázta meg a rossz szereplését. Az elnök és kampánycsapata rendre elhárította a vitán történtek elemzését. Biden egy pénteki észak-karolinai gyűlésen azt mondta: „Nem járok olyan könnyedén, mint régen, nem beszélek olyan simán, mint régen, nem vitázom olyan jól, mint régen.” Szerinte viszont tudja a dolgát, az igazságot mondja Trump hazugságaival szemben, és elnökként elintézi, amire az embereknek szükségük van.

A vita után Barack Obama az X-en azt írta: „Megtörténik, hogy nem sikerül jól egy vita. Higgyetek nekem, én már csak tudom. De ez a választás még mindig két olyan jelölt között zajlik, akik közül az egyik egész életében a rendes emberekért dolgozott, a másik pedig csak magával törődik.”

A Biden számára borzasztóan végződő vitáról itt írtunk hosszabban, a Demokrata Pártban később eluralkodó pánikról pedig ebben a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!