Hétre nőtt a Prágából Budapestre tartó Eurocity vonattal történt baleset áldozatainak száma

2024. június 28. – 09:49

Hétre nőtt a Prágából Budapestre tartó Eurocity vonattal történt baleset áldozatainak száma
Az érsekújvári vonatbalesetben kettészakadt autóbusz roncsa – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek reggeli jelentések szerint hétre nőtt a szlovákiai Érsekújvár közelében, egy vasúti átjáróban történt súlyos közlekedési baleset halálos áldozatainak száma, írja az Új Szó. A csütörtök délutáni baleset akkor történt, amikor először egy, majd az ellenkező irányból egy második vonat érkezett az átjáróba, de előzőleg felnyíltak a sorompók, ezért oldalról egy sínekre hajtó turistabusznak ütközött a Prágából Budapestre tartó Eurocity EC279 jelzésű gyorsvonat.

Helyi beszámolók szerint két nappal a balesetet megelőzően már hibás volt a vasúti jelzőberendezés, az ütközés erejére pedig jellemző, hogy a mozdony és az autóbusz is kigyulladt, miután az utóbbi kettészakadt, és ez utóbbi jármű utasai haltak meg. A korábbi hírek szerint kétszázan utaztak a vonaton, amelynek vezetője a buszsofőrrel együtt túlélte a balesetet, a sérülteket pedig pozsonyi, lévai és komáromi kórházakba szállították, mivel az érsekújvári kórház nem tudta őket fogadni.

A gyorsvonat utasait az esti órákban buszokkal Párkányba szállították, a baleset áldozatainak és sérültjeinek megsegítésére pedig gyűjtés indult, amelyben eddig 454 adományozó közel 9 ezer eurót ajánlott föl.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!