Paris Hilton: Katonai kiképzésekhez hasonló átnevelés zajlik az amerikai nevelőintézetekben

2024. június 27. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Azért vagyok itt, hogy az olyan gyerekek nevében beszéljek, akiknek nem halljuk a hangját” – mondta Paris Hilton amerikai milliomos celeb, a Hilton szállodalánc tulajdonosának lánya, aki néhány éve indított hadjáratot a gyerekek fizikai és mentális bántalmazása ellen, írja a Guardian. Paris Hilton a kongresszus gyermekbántalmazás elleni paneljének képviselői előtt nyíltan beszélt a saját bántalmazásának történetéről, elmondta, hogy erőszakkal begyógyszerezték és szexuálisan zaklatták egy Utah állambeli nevelőintézetben.

„Segítsenek létrehozni egy olyan világot, ahol minden gyermeknek joga van a családhoz, a szeretethez, oktatáshoz és támogatáshoz”

– mondta Hilton a kongresszusban.

Hilton tiniként két évig volt intézetben, ahová szülei lázadó magatartása miatt küldték. Az itt átélt tapasztalatairól is ír Paris: The Memoir című könyvében, ahol több őt ért zaklatásról is beszámolt. A meghallgatáson azt mondta, az intézet dolgozói lefogták, végigvonszolták a folyosókon, meztelenre vetkőztették és magánzárkába zárták. Az őt ért tinédzserkori szexuális zaklatásokról már korábban is beszélt, azóta áll ki a bántalmazott gyerekek védelméért és helyzetük javítását.

Hilton most a gyermekvédelmi szakértőkhöz csatlakozva kérte a kongresszust, tegyenek az amerikai gyermekvédelem javításáért. A meghallgatáson Hilton 50 milliárd dolláros üzletágként beszélt a problémás tinikre szakosodott nevelőintézetekről, ahol szerinte katonai kiképzésekhez hasonló átnevelés zajlik. A híresség azt mondta, hogy „ezek a programok gyógyulást, fejlődést és támogatást ígértek, ehelyett két éven keresztül nem engedtek beszélni, szabadon mozogni, vagy akár csak kinézni az ablakon”, majd azt mondta, hogy szüleit becsapták a terápiás programmal kapcsolatban.

„Alternatívákat kell találnunk azzal szemben, amiről tudjuk, hogy nem tesz jót a gyerekeknek, vagyis a bentlakásos kezeléssel szemben” – mondta Rob Green, a Bibartisan Policy Center munkatársa a meghallgatáson, aki egyetért Paris Hiltonnal a problémát illetően.

Hilton azután fordult a kongresszushoz, hogy az USA egészségügyi minisztériuma jelentést kapott, amely szerint több állam nem tartja számon a határain belüli ifjúsági bentlakásos intézményekben elkövetett bántalmazásokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!