Két ember meghalt egy brüsszeli lövöldözésben

2024. június 27. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Két ember meghalt, két másik pedig súlyosan megsebesült csütörtökre virradó éjszaka Brüsszel Saint-Gilles negyedében, miután lövöldözés tört ki – közölte a belga rendőrség szóvője.

A lövöldözés éjjel egy és két óra között történt egy kávézónál a Rue Argonne-on, a Brüsszel-Midi pályaudvar közelében. Az elkövetőket egyelőre nem fogták el. A halálos áldozatok mellett hárman sebesültek meg az incidens során, közülük kettőnek életveszélyes az állapota. A brüsszeli ügyészség vizsgálatot indított – írta az MTI.

A Saint-Gilles negyedben történt lövöldözés helyszíne 2024. június 27-én, Brüsszelben – Fotó: Nicolas Maeterlinck / Belga / AFP
A Saint-Gilles negyedben történt lövöldözés helyszíne 2024. június 27-én, Brüsszelben – Fotó: Nicolas Maeterlinck / Belga / AFP

A tettesek indítéka egyelőre nem tisztázott. Az RTBF közszolgálati média szerint az elkövetők robogóval közlekedve nyitottak tüzet a kávézóra. Saint-Gilles kerületet a brüsszeli hatóságok idén a kábítószer-kereskedelem egyik „forró pontjaként” azonosították. A rendőrség azonban egyelőre elutasította, hogy bármilyen kapcsolat lenne a drogkereskedelem és a mostani incidens között.

Belgiumban évek óta növekszik a fegyveres erőszakos cselekmények száma, amit a hatóságok szerint a kábítószer-kereskedő hálózatok közötti rivalizálás okoz. Utcai lövöldözések Antwerpenben is előfordultak, a flamand nagyváros kikötője a Dél-Amerikából Európába csempészett kokain fő útvonalává vált.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!