Nem találták meg Taylor Swift repülőjét a klímaaktivisták, random gépeket kezdtek el lefújni festékkel

2024. június 20. – 14:43

Másolás

Vágólapra másolva

Taylor Swift privát gépét keresték a Just Stop Oil klímaaktivista mozgalom tagjai, hogy a Stonehenge után azt is lefújják narancssárga festékkel, de nem találták meg, így véletlenszerűen más magángépeket kezdtek kiszínezni, írja az Euronews.

A radikális brit klímavédelmi mozgalom két tagja, Jennifer Kowalski és Cole Macdonald állítólag betörtek egy stanstedi VIP magánrepülőtérre, és elkezdték keresni az amerikai énekesnő repülőjét, aki pénteken, szombaton és vasárnap is a Wembley stadionban lép fel. Miután nem sikerült megtalálniuk, két másik gépet fújtak le egy narancssárga festékkel töltött tűzoltó készülékkel.

Macdonald azt mondta: „két világban élünk: az egyikben a milliárdosok luxusban élnek, magánrepülőgéppel repülnek, a másikban pedig milliókra kényszerítenek élhetetlen körülményeket. Eközben a rendszer lehetővé teszi, hogy kevesek extrém gazdagságot halmozzanak fel mindenki más kárára, és tönkreteszi az emberi élet fenntartásához szükséges feltételeket a gyorsulva melegedő, véget nem érő kegyetlen nyárban”.

„A milliárdosok nem érinthetetlenek, az éghajlatváltozás mindannyiunkra hatással lesz” – tette hozzá Macdonald.

Tegnap a Just Stop Oil aktivistái a Stonehenge-et fújták le narancssárga színű porfestékkel. A mozgalom ezzel saját bevallása szerint azt akarta elérni, hogy a hamarosan hivatalba lépő brit kormány más országok vezetőivel együtt fogjon össze, és 2030-ig szüntesse meg a kőolaj, a földgáz, valamint a szén kitermelését és felhasználását.

A Just Stop Oil mozgalomnak korábban is voltak már ehhez hasonló radikális megmozdulásai. 2022 októberében például paradicsomlevessel öntötték le Van Gogh 72,5 millió font értékűre becsült Napraforgóját a londoni National Galleryben. Itt írtunk bővebben arról, hogy milyen eszközökkel próbálják az aktivisták felhívni a figyelmet arra, hogy az emberiségre a pusztulás és a tömeges éhezés vár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!