Hőség Görögországban: három turistát még keresnek, többen meghaltak a szokatlanul nagy melegben

2024. június 17. – 18:00

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc nap alatt hat turista halt meg vagy tűnt el Görögországban a szokatlanul nagy hőségben – írja a Guardian.

Jelenleg három eltűnt turistát keresnek azok után, hogy vasárnap megtalálták egy kedden eltűnt amerikai férfi holttestét a Korfutól nyugatra található Mathraki szigetén. Szombaton a tűzoltók egy 74 éves holland férfi holttestét találták meg drónnal, egy szakadék mélyén. Pénteken két francia turista tűnt el a Kükládok szigetcsoportjában található Szikinoszon. Szintén a Kükládokhoz tartozó Amorgoszon kedden egy 59 éves amerikai férfi tűnt el, miután a hőségben túrázott.

A mentőcsapatok kutyák, helikopterek és drónok segítségével keresnek két francia nőt és egy amerikai férfit a Küklád-szigeteken, Szikinoszon és Amorgoszon.

Múlt héten a nyár első hőhulláma miatt Athénban bezárták az Akropoliszt, Görögország középső és déli részein pedig iskolák maradtak zárva a hőség miatt.

Görögország Európa legveszélyeztetettebb országai közé tartozik a klímaváltozás szempontjából. A tavalyi hőhullám során több nagy erdőtűz pusztított, majd viharok okoztak súlyos áradásokat. Meteorológusok szerint az elmúlt tél volt az ország feljegyzett történek legmelegebb tele, ami kedvez további erdőtüzek kitörésének idén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!