Joe Biden: Elfogadom a fiam ítéletét, Jill és én szeretjük a fiunkat

2024. június 12. – 05:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Én vagyok az elnök, de egyben apa is. Jill és én szeretjük a fiunkat, és nagyon büszkék vagyunk arra a férfira, aki lett” – mondta Joe Biden amerikai elnök azután, hogy fiát, Hunter Bident kedden elítélte az esküdtszék fegyverbirtoklási ügyében. Biden a delaware-i Wilmingtonba repült az ítélet után, ahol a reptéren ölelte meg fiát. Azt mondta: elfogadja az ítéletet, tiszteletben tartja a bíróság döntését, fia pedig megfontolja a fellebbezést.

Fotó: Anna Rose Layden / Reuters
Fotó: Anna Rose Layden / Reuters

Hunter Bident kedden mindhárom vádpontban bűnősnek ítélte háromórás tanácskozás után a Delaware állambeli esküdtszék. A vád szerint az elnök fia 2018-ban hamis nyilatkozattétellel vásárolt fegyvert, amiben azt állította, hogy nem kábítószerfüggő, és nem használ drogokat. A harmadik vádpont szerint a vásárlás után 11 napig illegálisan birtokolta a fegyvert, mielőtt sógornője és akkori szeretője, Hallie Biden egy kukába dobta volna azt.

Joe Biden nem vett részt fia tárgyalásán, de Jill Biden first lady, Hunter Biden nevelőanyja, valamint a Biden család több tagja, köztük Valerie Biden, Joe Biden elnök testvére személyesen is támogatták Hunter Bident. Az elnök korábban kizárta, hogy kegyelmet adjon fiának.

A keddi ítélet azonnali politikai reakciókat váltott ki. James Comer, a képviselőház felügyeleti bizottságának republikánus elnöke úgy fogalmazott, hogy az ítélet „egy lépés az elszámoltathatóság felé”, de szerinte mindenkit meg kell vizsgálni, aki részt vett ebben az ügyben.

Donald Trump kampánycsapata közleményt adott ki, amiben azt írták: a per „nem volt több, mint figyelemelterelés a Biden-család valódi bűneiről”. A demokraták dicsérték az amerikai igazságszolgáltatási rendszert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!