Bűnösnek találta az esküdtszék Hunter Bident a fegyverbirtoklási ügyben

2024. június 11. – 19:07

Másolás

Vágólapra másolva

Mindhárom vádpontban bűnősnek ítélte háromórás tanácskozás után a Delaware állambeli esküdtszék Joe Biden amerikai elnök fiát, Huntert Bident.

A vád szerint Biden 2018-ban hamis nyilatkozattétellel vásárolt fegyvert, amiben azt állította, hogy nem kábítószerfüggő, és nem használ drogokat. A harmadik vádpont szerint a vásárlás után 11 napig illegálisan birtokolta a fegyvert, mielőtt sógornője és akkori szeretője, Hallie Biden egy kukába dobta volna azt.

A döntés idején a bíróságon tartózkodott Jill Biden first lady, Hunter Biden nevelőanyja, valamint a Biden család több további tagja, köztük Valerie Biden, Joe Biden elnök testvére.

A múlt hét elején kezdődött bírósági tárgyaláson szintén személyesen vettek részt Hunter Biden hozzátartozói, köztük Jill Biden, aki egy napra férje, Joe Biden elnök hivatalos franciaországi látogatásáról is visszautazott, hogy jelen tudjon lenni a tárgyaláson.

A bűnösséget megállapító esküdtszéki döntés nyomán kiróható börtönbüntetés felső határa 25 év, de jogi szakértők szerint valószínűtlen, hogy a bíró ilyen súlyos büntetést szabna ki, tekintve a vádlott büntetlen előéletét. Az ítélet lehet pénzbírság is. Maryellen Noreika bíró egyelőre nem közölte, mikor hirdeti ki a büntetés mértékét.

Joe Biden elnök közleményben biztosította támogatásáról a fiát, ugyanakkor múlt héten, egy Franciaországban adott interjúban nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy tervezi-e elnöki kegyelemben részesíteni fiát, amennyiben elítélik – írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!