A Trump golfklubjai elveszíthetik a szeszesital-árusítási engedélyeiket

2024. június 11. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

Annak ellenére, hogy Donald Trump elítélése nem gyakorol döntő befolyást az amerikai elnökválasztásra (egy bűncselekmény nem zárja ki őt a versenyből, és támogatottságát is csak minimális szinten befolyásolja az ítélet), a republikánus elnökjelöltnek számos személyes kellemetlen mellékhatással kell szembenéznie.

Kiderült például, hogy elítéltként New Jersey államban elveszítheti fegyvertartási jogát (amit hírhedt kijelentésére utalva egyesek azzal kommentáltak, hogy „Trump mégsem lőhet le bárkit következmények nélkül az Ötödik Sugárút közepén”), hétfőn pedig kiderült:

Elveszítheti a tagállamban üzemeltetett három golfrezidenciájának szeszesital-árusítási engedélyét.

A Trump elleni vádat képviselő államügyészség alkoholos italok felügyeletével foglalkozó hivatala hétfőn az AP hírügynökséggel felhívta a figyelmet arra, hogy New Jersey egyik törvénye szerint „az erkölcsi aljasságból elkövetett bűn miatt elítéltek” nem kaphatnak szeszesital-forgalmazási engedélyt. Az „erkölcsi aljasság” az államügyészségi felügyelet kézikönyve szerint az olyan súlyos bűncselekményeket takarja, melyek „megtévesztéssel, csalással és romlottsággal” hozhatók összefüggésbe.

A Trump-cégcsoport Bedminsterben, Colts Neckben és Pine Hillben üzemeltet – szeszes italt is árusító – golfrezidenciákat.

Ahogy arról részletesen írtunk, Donald Trumpot New Yorkban (a város részben New Jersey államhoz tartozik) a Stormy Daniels pornószínésznőnek fizetett hallgatási pénz miatt ítélték el május végén. A vád szerint az elnök üzleti dokumentumokat hamisított azért, hogy a 2016-os elnökválasztási kampányára káros információkat titkoljon el az amerikai választók elől. Az esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek mondta ki a politikust, de a konkrét büntetést csak július 11-én rója ki rá a bíró.

(via Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!