Szijjártó Péter szerdán Belaruszba utazik

2024. május 28. – 12:05

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter május 29-én munkalátogatásra érkezik Belaruszba – közölte a belarusz állami hírügynökséggel, a Beltával a belarusz külügyminisztérium, írja a Népszava.

Szijjártó Péter és Szjarhej Alejnyik belarusz külügyminiszter közösen elnököl majd a gazdasági együttműködéssel foglalkozó belarusz-magyar kormányközi bizottság 12. ülésén Minszkben. „Várhatóan számos kereskedelmi, gazdasági és beruházási kérdés kerül megvitatásra. A megbeszélések középpontjában az energia, a mezőgazdaság, az ipari együttműködés, az egészségügy, a gyógyszeripar, az építőipar, a sport, a turizmus, az oktatás és a tudomány területén folytatott együttműködés szerepel” – közölte a belarusz külügyminisztérium.

A látogatás részeként üzleti fórumot is tartanak majd, amit Szijjártó és Alejnyik szintén közösen nyitnak meg, és a két külügyminiszter négyszemközt is tárgyalni fog.

Szijjártó Péter tavaly februárban, majd október 26-án utazott Belaruszba. Akkor az Eurázsiai Biztonsági Konferencián vett részt, amin ott volt többek között Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is. Akkor Szijjártó közvetítésével Orbán Viktort is meghívta Belaruszba Alekszandr Lukasenko belarusz elnök, de a magyar kormányfő azóta még nem járt az országban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!