Utolsó republikánus ellenfele Donald Trumpra fog szavazni

2024. május 23. – 07:15

Másolás

Vágólapra másolva

Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó azt tervezi, hogy Donald Trumpra szavaz majd, közölte szerdán első nyilvános nyilatkozatában Trump egykori legfőbb republikánus kihívója, írja a CNN.

Haley szerint Trump nem volt tökéletes elnök a számára fontos területeken, köztük a külpolitikában, a bevándorlási ügyekben és a gazdaságban, Joe Biden elnök viszont egyenesen katasztrofális volt. „Ezért Trumpra fogok szavazni” – mondta Haley.

A volt amerikai ENSZ-nagyköveti pozíciót betöltő Haley sokáig Trump fő ellenfele volt a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelemben, a március 5-i szuperkedd után viszont bejelentette, hogy kiszáll a versenyből.

Haley a washingtoni konzervatív Hudson Intézetben tartott beszéde után köszönetet mondott azoknak az előválasztási szavazóknak, akik még a versenyből való távozása után is támogatták őt, és megismételte azt a felhívást, amit még márciusban, a versenyből való kilépéskor intézett a volt elnökhöz: szerinte keresse meg ezeket a szavazókat is.

„Trump okosan tenné, ha elérné azt a több millió embert, akik rám szavaztak és továbbra is támogatnak, és nem azt feltételezné, hogy ők csakis vele mennek tovább. Őszintén remélem, hogy ezt megteszi” – mondta Haley.

Kritikusan nyilatkozott republikánus képviselőtársairól is, és a pártot arra sürgette, hogy támogassák az Ukrajnának és Izraelnek nyújtott katonai segélyt. „Fegyvereket küldeni Ukrajnának és Izraelnek nem külföldi segély, hanem befektetés egy olyan világba, amelyben a diktátorok nem uralkodhatnak a szabad országok felett” – fogalmazott Haley.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!