Nagyon úgy tűnik, hogy Észak-Korea megint kilőtt egy ballisztikus rakétát

2024. április 22. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

Észak-Korea kilőtt egy ballisztikus rakétát az ország keleti partjainál, idézte a dél-koreai hadsereg közleményét a Reuters. A japán parti őrség is arról számolt be, hogy „egy ballisztikus rakétának tűnő” lövedéket észleltek, ami Japán kizárólagos gazdasági övezetén kívül landolt. A japán NTV egy kormánytisztviselőre hivatkozva azt is tudni véli, hogy egy rövid hatótávolságú rakéta volt. A két ország kormánya hivatalosan nem fűzött hozzá semmit az esethez.

Phenjan szombaton arról adott hírt, hogy egy hatalmas, robotrepülőre való robbanófejet tesztelt az észak-koreai hadsereg. Elemzők szerint Észak-Korea olyan robotrepülőket tesztel, amelyeket aztán Oroszországba küld, hogy az oroszok bevethessék azokat az ukrajnai háborúban. Washington és Szöul egybehangzóan állítják, hogy Kim Dzsongun az ENSZ határozott tilalma ellenére már szállított fegyvereket Moszkvának.

A szöuli hadsereg pénteken délután több robotrepülőt és föld-levegő rakétát észlelt, amelyeket a Sárga-tenger felé lőttek ki. Azt írták, figyelik Észak-Korea katonai tevékenységét, és ha Phenjan „provokációt hajt végre, azt elsöprő erővel és határozottan megbüntetik”.

Kim Dzsongun tüzérségi erőfitogtatásának egyértelmű üzenete van, akit érdekelnek a részletek, ebből a cikkünkből tájékozódhat>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!