Kína szerint Irán képes felelősen kezelni a konfliktust

2024. április 16. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai külügyminisztérium szerint Irán képes felelősen kezelni a közel-keleti régióban kialakult konfliktust. Vang Ji kínai külügyminiszter hétfő este telefonon beszélt iráni kollégájával, Hoszein Amir-Abdollahiannal, aki közölte, hogy Iránnak nem áll szándékában tovább fokozni a feszültséget, hozzátéve, hogy a helyzet „nagyon érzékeny”.

„Kína nagyra értékeli, hogy Irán hangsúlyozza, hogy nem veszi célba a regionális és szomszédos országokat, valamint megismételták, hogy folyamatosan jószomszédi és baráti politikát folytatnak” – idézte Vangot a Hszinhua kínai állami hírügynökség. „Úgy gondoljuk, hogy Irán jól tudja kezelni a helyzetet, és megkíméli a régiót a további zavargásoktól, miközben megvédi saját szuverenitását és méltóságát” – tette hozzá.

Az iráni külügyminisztérium közleménye szerint Amir-Abdollahian tájékoztatta a kínai külügyminisztert „Irán törvényes fellépéséről”, és figyelmeztette a Fehér Házat, hogy az Irán érdekei vagy biztonsága elleni további támadások „határozott, azonnali és széles körű” választ vonnak maguk után.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!