32 országtól kéri Izrael, hogy vezessenek be szankciókat Irán rakétaprogramja ellen

2024. április 16. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael külügyminisztere 32 ország vezetőinek küldött levelében azt követelte, hogy vezessenek be szankciókat Irán rakétaprogramja ellen. Israel Katz arról írt, hogy „diplomáciai offenzívát” indítottak Irán ellen.

Katz azt is követeli az országoktól, hogy az iráni Iszlám Forradalmi Gárdát (IRGC) nyilvánítsák terrorszervezetnek. Ezzel szerinte tovább lehetne gyengíteni Iránt, az ország megállításával pedig nem szabad késlekedni- tette hozzá.

Annalena Baerbock német külügyminiszter fel is szólította az Európai Uniót, hogy szabjon ki újabb szankciókat az iráni dróngyártásra. Felidézte, hogy tavaly Franciországgal és más országokkal együtt kampányoltak amellett, hogy terjesszék ki a drónokra vonatkozó szankciókat. Baerbock kedden Izraelbe utazik, hogy a térségben tapasztalható feszültségek csillapításáról tárgyaljon.

A német külügyminiszter a szombat esti Irán által indított támadás után azt mondta, hogy „Izrael meg tudja védeni magát”, és elítélte Irán „agresszív magatartását”. Arról is beszélt, hogy a rezsim egy egész régiót akar destabilizálni.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!