Az Egyesült Királyság beidézte az izraeli nagykövetet a segélymunkások halála miatt

2024. április 2. – 20:52

Másolás

Vágólapra másolva

Miután kiderült, hogy a World Central Kitchen hét alkalmazottjának halálát okozó légicsapásnak brit, lengyel, ausztrál és amerikai-kanadai kettős állampolgár áldozata is van, az országok sorra jelentik be, hogy várják a történtek vizsgálatának eredményét.

„A jelentések szerint brit állampolgárokat öltek meg, dolgozunk az információ ellenőrzésén, és teljes körű támogatást nyújtunk a családjaiknak” – mondta David Cameron brit külügyminiszter. Hozzátette: „Felszólítottuk Izraelt, hogy azonnal vizsgálja ki a történteket, és adjon teljes körű magyarázatot.” Rishi Sunak miniszterelnök szerint is „vannak kérdések, amelyekre választ kell adni”.

Az ausztrál kormány annyit közölt, hogy mély együttérzésüket fejezik ki az áldozat családjának és szeretteinek, ahogyan a konfliktusban elhunyt összes civil áldozatot is gyászolják. A lengyel külügyminisztérium egyelőre hivatalos megerősítést vár Izraeltől azokról a jelentésekről, amelyek szerint egy lengyel állampolgár is a csapás által megölt segélymunkások között volt.

(BBC, Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!