Moszkvai terrortámadás: előzetes letartóztatásba helyeztek négy tádzsik állampolgárt

2024. március 25. – 05:40

Másolás

Vágólapra másolva

Elrendelte a bíróság a pénteki krasznogorszki Crocus City Hall elleni terrortámadás végrehajtásával megvádolt négy tádzsik állampolgár előzetes letartóztatását. Az előzetes letartóztatást május 22-ig rendelték el, azzal a kitétellel, hogy az időtartam meghosszabbítható a tárgyalásuk kezdetéig.

Pénteken este a Piknik együttes telt házas koncertre készült a Moszkva melletti Krasznogorszk városában lévő Crocus City Hallban. A teremben már csaknem hétezer ember volt, amikor fegyveresek lövöldözni kezdtek, majd robbanásokat is lehetett hallani, ami után az épület kigyulladt. A tömegmészárlásban a legfrissebb hírek szerint 137 ember halt meg. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára. A terrorszervezet szerint „súlyos csapást mértek” Oroszországra, amikor „egy koncertteremben több ezer keresztényt vettek célba”. Az orosz hatóságok az eset után 11 gyanúsítottat tartóztattak le.

A most előzetes letartóztatásba került négy ember ellen a vád halált okozó terrorcselekmény elkövetése szervezett csoport tagjaként, amiért életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki. A négyből hárman elismerték bűnösségüket.

Moszkvában vasárnap megkezdődött a terrortámadás halálos áldozatainak azonosítási eljárása. Addig 62 személyt sikerült azonosítani.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!